Jackrussellinterrieri on energinen pieni koira, jolla on kokoansa suurempi persoonallisuus.

Tämä suloinen pieni koira sopii parhaiten kokeneille koiranomistajille. Kaikki perheenjäsenet nauttivat rakkaudesta ja huumorista, jota tämä voimakkaan saalishalun omaava pakotaiteilija voi tarjota. Asianmukaisella hoidolla, ohjauksella ja koulutuksella jackrussellinterrieri on loistava lisä jokaiseen perheeseen.

FCI 345

Alkuperämaa: Iso-Britannia

Nimet: Russeli

Historia

Jackrussellinterrierin kehitti yli 200 vuotta sitten tunnettu metsästäjä ja pastori John “Jack” Russell Etelä-Englannissa. Tämä koirankasvattaja halusi luoda metsästyskoiran, joka on riittävän nopea pysymään kettukoirien perässä ja riittävän pieni jahtaamaan kettuja ulos niiden koloista.

Ensimmäiset John Russelin kasvattamat koirat olivat suurimmaksi osaksi valkoisia, sillä valkoisen värin katsottiin erottuvan paremmin metsästettävästä riistasta.

Uskotaan etä hän loi Jackrussellinterrierin risteyttämällä beaglea, bullterrieriä ja muita pieniä koirarotuja.

Jackrussellinterrierit olivat hevosurheilijoiden rakastettuja metsästyskumppaneita ja 1980-luvulla niitä saatiin mm. hevoskauppojen kylkiäisinä.

Se hyväksyttiin (FCI) omaksi rodukseen kuitenkin vasta vuonna 2002, mutta oli ennen sitä vakiinnuttanut asemansa seura- ja tallikoirana.

Ulkonäkö

Jackrussellinterrieri on pieni koira, jolla on tukeva lihaksikas vartalo. Täysin kasvaneena säkäkorkeus on noin 25-30 cm ja paino 6-8 kiloa.

Koira on mittasuhteiltaan korkeuttaan pitempi, mikä antaa koiralle tasapainoisen ja kompaktin rakenteen.

Karva voi olla joko sileää tai karheaa.

Väritykset:

 • Valkoinen
 • Valkoinen mustilla merkeillä
 • Valkoinen punaruskeilla merkeillä
 • Tricolor (valkoinen, musta ja ruskea)

Luonne ja soveltuvuus

Jackrussellinterrieri on kuuluisa rajattomasta energiastaan ​​ja rohkeudestaan. Se on erittäin älykäs, urheilullinen ja sillä on vahvat metsästysvaistot.

Tämä pieni koira on rakastava ja uskollinen. Se tulee hyvin toimeen lasten kanssa, mutta sitä ei suositella koteihin, joissa on pienempiä lapsia.

Jackrussellinterrieri ei tiedä olevansa pieni koira ja joskus voi olla agressiivinen muita isompiakin eläimiä kohtaan. Myös varhainen sosialistaminen tämän rodun kohdalla on todella suositeltavaa, jotta myöhemmin elämässä ei tule isompia ongelmia eteen.

Yksin jätettynä ja ilman tekemistä Jackrussellinterrieri voi saada aikaan tuhoa, siksi olisi tärkeää koiralla olla virikkeitä, esim. Kong on loistava valinta!

Jackrussellinterrieri ei pidä toistoista ja siksi on hyvä pitää harjoittelut lyhyenä ja ytimekkäänä, jotta mielenkiinto asioihin pysyy. Positiivisella vahvistamisella saat aina parempia tuloksia!

Jackrussellinterrieri nauttii uusien temppujen oppimisesta ja on tyädellinen koiraurheilussa esim. Agilityssä ja Flyballissa. Jackrussellinterrieri pystyy hyppäämään helposti jopa 1,5 metrin korkeuteen.

Jackrussellinterrieri  on todellinen terrieri, joka pitää kaivamisesta. Tästä tavasta voi olla vaikea päästä eroon, ja on yksinkertaisempaa osoittaa hänelle tietty alue, jota hän voi turvallisesti kaivaa luvan kanssa.

Jackillä on vahva metsästysvaisto, ja häntä on käveltävä hihnassa varmistaakseen, ettei hän jahtaa oravia ja joudu liikkuvaan liikenteeseen.

Hoito

Jackrussell on erittäin energinen ja tarvitsee lukuisia päivittäisiä kävelylenkkejä. Se nauttii juoksemisesta, hyppimisestä ja noutamisesta. Aikuisiällä koirasta tulee täydellinen lenkkikumppani!

Ateriat tulisi valmistaa iän ja aktiivisuustason perusteella. Jackrussellinpentu tarvitsee noin 800-900 kaloria päivässä, jaettuna neljään ateriaan. Kun taas aikuinen tarvitsee 450-650 kaloria jaettuna kahdesta kolmeen ateriaa päivässä.

Turkki ei vaadi isompaa hoitoa, mutta viikottainen harjaaminen on suositeltavaa kuolleiden karvojen poistamiseksi. Lisäksi karkeakarvainen turkki siistitään nyppimällä muutaman kerran vuodessa.

Koira on myös hyvä totuttaa hampaiden ja kynsien hoitamiseen jo pienenä.

Kynnet olisi hyvä leikata kerran tai kahdesti kuukaudessa riippuen kävelylenkeistä (maasto ja pituus).

Jackrussellinterrierin terveyshuolet

Kuten muutkin koirarodut, jackrussellinterrieri on yleensä terve, mutta on taipuvainen seuraaviin ongelmiin:

 • Glaukooma
 • Patellaluksaatio
 • Kuulon menetys
 • Linssiluksaatio
 • Harmaakaihi
 • Legg-Calve-Perthesin (LCP) tauti

Vuosittaisilla eläinlääkärikäynneillä, asianmukaisella hoidolla terveen jackrussellinterrierin elinajanodote on 10–15 vuotta.

Jackrussellinterrieri pehmolelu

29,90 
Tämä Jackrussellinterrieri on uskollinen ja vakaa ystävä. Laadukkaasti käsintehty pehmolelu, käyttäen normaalia kestävämpiä materiaaleja. Aidot jackrussellin kuvioinnit ja ilmeet antavat pehmulelulle realistisin ilmeen. Alunperin tarkoitettu pehmoleluksi leikkimiseen (ei kestä istumista), mutta olemme itse löytäneet monta muutakin käyttötarkoitusta. Esimerkkejä:
 • Mallinukkena jos tarvitsee sovittaa kaulapantoja, valjaita yms
 • Sopii myös koirankoulutukseen, koira ei tunnista kaukaa heti pehmoleluksi ja eikä varsinkaan ennen kuin pääsee nuuskimaan takapäätä
 • Samankokoiselle koiralle leluksi, kestää yllättävän hyvin myös koiran leikkejä jos tarvetta ei ole ihan täysin tuhoamiseen koiralla (huom! valvo silti aina koiraasi tämän lelun kanssa)
 • Oikean koiran korvikkeeksi lapsille tai vaikkapa vanhuksille silittelyyn.
 • Koristeeksi
 • Ihan vain pehmoleluksi
Lue lisää